Na de eerste bijeenkomst van vorige week van de Algemene Vergadering van de nieuwe Westhoekintercommunale ‘Dienstverlenende Vereniging Westhoek’, was het de beurt deze morgen om 7u30 aan de Raad van Bestuur om voor de eerste keer bijeen te komen.  Na de aanduiding van de voorzitter en ondervoorzitter, m.n. dhr. Toon Vancoillie (burgemeester Kortemark) en mevr. Ann Vansteenkiste (burgemeester Houthulst) werd meteen overgegaan tot de werkzaamheden.

Op de agenda stonden o.m. de opmaak van het personeelsstatuut van de nieuwe intercommunale, de organisatie van het wijk-werken (de opvolger van het vroegere Plaatselijke Werkgelegenheidsagentschap (PWA) en de verbetering van de toegang voor Westhoekjongeren tot de jeugdhulp waarvoor de intercommunale als kernpartner optreedt.

De zestien Westhoekgemeenten startten de besprekingen voor de opstart van deze intercommunale reeds in 2016.  Met deze nieuwe intercommunale maken de gemeenten zelf werk van een betere bestuurskracht door sterkere samenwerking voor gezamenlijke projectontwikkeling en het aanstellen van gedeeld gespecialiseerd personeel.

Meer info:
Toon Vancoillie, Voorzitter Dienstverlenende Vereniging Westhoek – tel. 0472 92 89 34

v.l.n.r. Geert Sanders (algemeen directeur WVI), Dieter Hoet (coördinator DVV Westhoek), Patrick Lansens (burgemeester Koekelare), Bernard Heens (gemeenteraadslid Heuvelland), Stephan Mourisse (burgemeester Vleteren), Sandy Evrard (burgemeester Mesen), Gerard Liefooghe (burgemeester Alveringem), Ann Vansteenkiste (burgemeester Houthulst – ondervoorzitter), Alain Wyffels (burgemeester Langemark-Poelkapelle), Toon Vancoillie (burgemeester Kortemark – voorzitter), Marc Lewyllie (burgemeester Heuvelland), Ann Vanheste (burgemeester De Panne), Willy Boone (gemeenteraadslid Koekelare), Peter Roose (burgemeester Veurne), Marc De Keyrel (schepen Diksmuide), Cindy Verbrugge (gemeenteraadslid De Panne), Katrien Desomer (schepen Ieper), Christof Dejaegher (burgemeester Poperinge), Lode Morlion (burgemeester Lo-Reninge)