Op zondag 1 september 2019, tussen13u en 18u vindt de derde editie plaats van het IJZERFEEST in Roesbrugge, het jaarlijkse grensoverschrijdend evenement langs de grensrivier IJZER tussen Houtkerque en Roesbrugge. In hetzelfde weekend als Roesbrugge kermis!
Afspraak aan de pontons van Roesbrugge voor een dag vol animatie op en rond de IJzer, met gratis kajaks, vlottenbouw en de competitie voor mensen met sterke armen ‘BOOTJE TREK’! Neem je vrienden, je buren of je collega’s mee en meet wie de sterkste is op het water! Plezier verzekerd! NIEUW DIT JAAR OP HET WATER: STAND UP PADDLE!!
Wie minder aan varen is, kan zich eerst laten gaan bij de volksspelen en dan wandelen langs het Dode IJzerpad richting de Franse grens en terug via Haringe. Een wandeling van 7 km in totaal. Luister naar de verhalen over natuur, water en geschiedenis van onze Nederlandstalige en Franstalige natuurgidsen.
Net als vorig jaar is er opnieuw de smaakwandeling, verzorgd door Toerisme Poperinge. Sluit om 15u, 16u of 17u aan bij de Nederlandstalige wandeling met gratis proevertjes, die start aan de kade van Roesbrugge. Om 15u30 en om 16u30 is er ook een Franstalige gids voor de smaakwandeling!
Op de markt van Roesbrugge kan je genieten van twee mooie optredens. Om 14u30 komt Il Sogno terug naar Roesbrugge, dit jaar laten ze zien wat ze kunnen met Rex ‘n Roll, de muzikanten van de Franse tegenhanger van De Lovie: les Papillons Blancs. Nadien treedt De Lovie op met een gastmuzikante. Dit jaar niemand minder dan Barbara Dex! Om 16u30 houden de muzikanten van Brock’and Blues er de sfeer in vanuit hun zilveren caravan.

Affiche met meer details