Header
---

Nieuwsbrief april 2016

• Zo duurzaam met jou

• Weekend van het volkscafé op 16 en 17 april

• Lancering Tua West op 20 april 2016 in Plopsa De Panne

• De Plaatsbepalers feedbackmoment op 25 april 2016 in cc Kruispunt Diksmuide

• Vacature CO7

---

TUA West roept West-Vlamingen op ideeën in te dienen voor duurzame ontwikkeling van hun provincie

TUA West, voluit de Technische Universitaire Alliantie voor economische transformatie in West-Vlaanderen, lanceerde enkele weken geleden de campagne ‘Zo duurzaam met jou’. In samenwerking met onderzoekscentra en kennisinstellingen worden West-Vlamingen opgeroepen na te denken over een duurzame ontwikkeling van hun regio. Aan de hand van diverse brainstorms en een online ‘ideeënbus’ worden ideeën verzameld die de basis zullen vormen voor de rondetafelgesprekken tijdens het lanceringsevent op 20 april (zie eerste artikel)

Hoe kunnen we de West-Vlaamse economie versneld omvormen tot een kenniseconomie? Op die vraag probeert TUA West, samen met de kennisinstellingen in West-Vlaanderen – Howest, Kulak, KU Leuven Oostende-Brugge, UGent campus Kortrijk en VIVES – en diverse onderzoekscentra een antwoord te bieden.

Wie mee wil nadenken over een duurzaam West-Vlaanderen, kan niet alleen zijn of haar idee posten op www.zoduurzaammetjou.be, maar kan zich bovendien kandidaat stellen om op het lanceringsevent van woensdag 20 april mee te debatteren. Samen met beleidsmakers, bedrijfsleiders, werknemers, onderzoekers, studenten en andere burgers wordt die avond naar werkbare antwoorden gezocht op het duurzaamheidsvraagstuk.

Voor interviewaanvragen, contacteer: karine.vandaele@tuawest.be  056 140 140

Meer info via deze folder.

---

Weekend van het volkscafé!

Op zaterdag 16 en zondag 17 april vindt de vierde editie van het ‘Weekend van het volkscafé’ plaats.

Het concept van het evenement wordt na 3 jaar bijgestuurd, maar de essentiële doelstelling blijft behouden. Die dag de cafeetjes in de kijker zetten door de organisatie van talrijke activiteiten in couleur locale sfeer: optredens, bierproeverijen, voordrachten, volksspelen,…. Het zal in 2016 niet anders zijn.

De ‘Westhoekgazette’ zal de bezoekers wegwijs maken in het aanbod. Het festival vindt vanaf 2016 om de 2 jaar plaats. De eerstvolgende editie na 2016 is dus in 2018. 
www.weekendvanhetvolkscafe.be

---

UITNODIGING Lancering Tua West op 20 april in Plopsa De Panne

Kom uit je kot en debatteer met ons mee over de implementatie van creatieve duurzame oplossingen in West-Vlaanderen. We hebben het over duurzaam wonen, werken, ondernemen, voeding, gezondheid,  mobiliteit, transport, logistiek, milieu in West-Vlaanderen.

Woensdagavond 20 april | Plopsaland De Panne | Onthaal vanaf 18:30 | ruime parkeermogelijkheden

18:30   Onthaal
19:00   Welkom
19:10   Minister Crevits aan het woord over het belang van Onderwijs en Onderzoek
19:20   Interviews met de Minister, ondernemers en beleidsmakers over hun
           duurzame aanpak
20:00   Rondetafeldebatten over creatieve duurzame oplossingen in
           West-Vlaanderen, aangereikt door studenten
21:00   Voorzitter Jean de Bethune maakt de winnende duurzame ideeën bekend
21:15   Netwerkreceptie

uitnodiging, meer info en inschrijven

---

De plaatsbepalers - feedbackmomenten

De voorbije maanden stonden in het teken van de Plaatsbepalers, het communicatie- en participatietraject naar aanleiding van de herziening van het provinciaal ruimtelijk structuurplan. Burgers, lokale politici en experten dachten in verschillende workshops na over de ruimtelijke uitdagingen waar onze provincie de komende jaren voor staat.

De eerste resultaten hiervan stellen we u graag voor tijdens vijf feedbackmomenten. En uiteraard horen wij vervolgens graag uw aanvullingen, correcties of suggesties.
Tijdens het feedbackmoment komen we per regio met de drie groepen samen. De burgers die kandidaat-Plaatsbepaler waren, maar niet geselecteerd werden voor de workshops, zullen er ook bij zijn. En daarnaast willen we deze keer ook graag de inbreng van politici vanuit diverse beleidsniveaus, gemeentelijke stedenbouwkundige ambtenaren, provinciale en gemeentelijke adviesraden, middenveldorganisaties, etc.

Voor de Westhoek gaat dit door op maandag 25 april 2016 om 19u30 in cc Kruispunt te Diksmuide.

meer info, uitnodiging en inschrijving

---

Vacature CO7

We zijn op zoek naar een nieuwe medewerker administratie en publiekswerking voor ons team.

Alle info op de website van CO7

---